Bokanmeldelser

London Interiors
Jane Edwards, Angelika Taschen
Published by Taschen, 2000 - http://www.taschen.com/
ISBN 3-8228-6218-5


Sammenlignet med enkelte andre utgivelser i serien "Interiors" (som er utkommet senere) er denne boken endel større i formatet ­ en typisk praktbok med hensyn til omfang og materialbruk. Boken er vesentlig bekostet i forhold til de senere utgivelsene, og det later til at forlaget har innsett at forminskningen har vært av det gode.

I denne boken er det meste kraftig og voldsomt. Glossy med hele glinsende sider innimellom matcher den de utstafferte, ekstravagante interiører som presenteres i boken. Vi blir mer eller mindre kjent med 42 hjem i den britiske hovedstad, og man undres over om dette er representative interiører for engelskmennenes overklasse og "kreative klasse", og det er det nok neppe. De klassiske London-hjem er nærmest utelatt, og de utvalgte interiører bærer med seg noe trist til tross for deres farvesprakende fyrverkerier. Boken er morsom nok, i og med at den lar oss få innblikk i en rekke av verdensmetropolens hjem, men den er heller ikke noe mer.

Bøkene i denne serien har forøvrig den samme kortfattede teksten på tre språk gjennomgående; engelsk, fransk og tysk. Det mindre formatet et absolutt å foretrekke, selv om det store nok er hva forlaget satser på i utgangspunktet for hver enkelt utgivelse.

Geir Tandberg SteiganKjøp boken her!

Bokanmeldelser

Til arc!s hovedside med navigasjon© 2004 arc!