Bokanmeldelser

Hvalstrand bad
Maten, arkitekturen, historien
Helga Bu, Bernt Bucher-Johannessen, Eira Kjernlie og Peter Lawrance
Schibsted forlag, 2002
ISBN 82-516-1965-3


Det siste tiårets mange matbøker i alle mulige varianter har kanskje ført til at markedet muligens er mettet for en slik overflod innen én enkelt genre. Men vinklingen i denne boken er kanskje interessant nok og tilstrekkelig relevant til å gi boken en berettiget plass - kanskje heller på "kaffebordet" enn på kjøkkenet?

Bokens hovedtema er matoppskriftene. Kjøkkensjef Peter Lawrance ved det i 1997 gjenåpnede Hvalstrand bad øser raust av sine oppskrifter, med presentasjon av lekre retter innflettet mellom miljøskildringer fra Hvalstrands berømte funksjonalistiske arkitektur fra 1934, og tredveårenes bade- og restaurantmiljø på stedet. Badet ble tidlig kjent som et utsøkt spisested, med et unikt musikkmiljø, og boken fanger opp helheten i fortellingen om stedet, til det forfalt, ble fredet og restaurert til sin fordums skikkelse.

De mange historiske innblikkene blir som små stemningsrapporter - hviletak mellom matrettene, men selv om det er mange fotografier av bygningsmiljøet gir kanskje ikke boken helt tilfredsstillende innsikt i arkitekt André Peters' berømte byggverk...?

Geir Tandberg SteiganKjøp boken her!

Bokanmeldelser

Til arc!s hovedside med navigasjon© 2002 arc!